Om lägenhets­hotellet

Beskrivning
Om lägenhets­hotellet

Från 2008 påbörjades en omfattande renovering och ombyggnad, 2010 ändrades användningen till lägenhetshotell med tillhörande tillstånd. Verksamheten drivs året runt, ägs och hanteras av Tuppen och Hönan AB.

Lägenhetshotellet består i dagsläget av 5 lägenheter, varav 4 trerummare och 1 studio. Lägenheterna är fullt utrustade och verksamheten bedrivs som självhushåll, ingen löpande service eller tjänster ingår. Bakgård finns med matbord, stolar och grill – en mysig plats att njuta av sol och sitt kaffe. I källaren finns tvättstuga att använda för de som bor en vecka eller längre. Runt hörnet finns en mysig lekplats för de mindre.

Bilder, beskrivning och priser finns för respektive lägenhet, välj namn här till höger. För aktuell tillgänglighet, priser och direktbokning – välj online.

Varmt välkomna!

Så här bokar du

Bokningar per natt och vecka görs online. Förfrågningar för månadspris säsong görs via formuläret eller epost.

Boka online

Välj online för att söka aktuell tillgänglighet och pris. Ni kommer då vidare till Destination Gotlands bokning Gotland Promotion. Avbeställningsskydd går att köpa till online. Ni kan också välja att ringa Destination Gotland på telefonnummer 0771-223300, där får ni god hjälp med frågor och bokning.

Förfrågan

Här kan ni skicka förfrågan eller övriga frågor gällande Lägenhetshotellet. Aktuell tillgänglighet, pris och bokning görs säkrast online, se ovan.

Hitta hit

Lägenhetshotellet ligger på S:t Nikolai gränd i Visby innerstad i närheten av S:t Nikolai ruin (Kultudralen), Botaniska trädgården och strandpromenaden.

Särskilda bokningsvillkor

Lugnt och hänsynsfullt
Vi välkomnar vuxna från 25 år (åldersgräns 25 år). Våra gäster uppskattar det vackra läget och är ett lugnt boende alternativ. Så för allas trevnad har vi särskild tystnad och hänsyn mellan klockan 22 till 09 – vilket gäller för varje lägenhet samt på bakgården.

Djur- och rökfritt
Fastigheten, samtliga boendealternativ och bakgård, är djur- och rökfria.

Antal personer per lägenhet
Antalet Gäster får ej överstiga antalet bäddar för respektive lägenhet. Vid bokning per natt, vecka och övrig korttidsboende får inga andra Gäster vistas i lägenheterna eller på bakgården än de som bokningen gäller. Det får inte förekomma fester, folksamling eller övriga sammankomster utan ett godkännande från Lägenhetshotellet Sköna Hönor.

Bokning månadspris säsong

Perioden 1 september – 31 maj kan lägenheten bokas per månad, förutsätter minst 5 månader sammanhängande period. Månadspriset baseras på val av lägenhet och vilka månader hyresperioden gäller, se specifik lägenhet. Priset exkluderar hushållsel enligt egen förbrukning, sängkläder, handdukar och övriga förbrukningsartiklar, inga löpande tjänster ingår i månadshyran och lägenheten skall lämnas städad och i ursprungligt skick. Priset inkluderar moms, wifi, uppvärmning, möbler och tekniskt utrustad lägenhet för självhushåll. Faktura/hyresavi betalas månadsvis i förskott.

Inför vistelsen

Ankomst och avresa
Ankomst från kl 16.00. Vid avresedagen är ni välkomna att stanna fram till kl 11.00. Tiderna gäller i de fall inget annat är överenskommet, det går bra att höra av sig för att se om annat är möjligt. Meddela gärna er ankomsttid, ni får också vidare instruktioner per mail några dagar innan er ankomst.

Städning
Städning i samband med avresa ingår i priset, dock ombeds ni att vid avresa sortera och tömma samtliga sopor inkl flaskor och burkar i sophanteringen på gården, ställa all disk i maskinen och därefter starta. Städmaterial finns i respektive lägenhet för att ev hålla råttor och sand borta om ni bor längre tid såsom en vecka eller längre.

Sängkläder och handdukar
En uppsättning sängkläder och badlakan att använda i lägenheten  ingår i priset. För strandliv och övriga utflykter medtages egna. Kökshanduk finns också i lägenheten vid ankomst. Allt läggs sedan i tvätthög vid ytterdörren i samband med avresa.

Barnstol och resesäng
I källaren intill tvättstugan finns barnstol och resesäng till bebis att låna upp till lägenheten. Ställs tillbaka i samband med avresa.

Bil och parkering
Det finns offentliga parkeringsplatser intill fastigheten och i kvarteren runt i området, betalningsvillkor finns på Region Gotlands hemsida https://www.gotland.se/parkeringsavgifter-visby samt på skyltar och på p-automaterna i området. Parkeringstjänsterna Parkster och easypark finns, går att ladda ner i mobiltelefon. Ni är som boende hos oss, är undantagna bilförbudet och som gäller under sommartid i Visby innerstad.